De voornaamste doelstelling van Stichting Westfriesland Events is om mensen uit de regio in beweging te brengen. Het bestuur zet zich hiervoor in door bij te dragen aan diverse sportieve evenementen. Naast de IRONMAN Westfriesland 70.3, Battle4life en de Westfriese SportExperience komt er in 2024 een groot loopevenement bij: Westfriesland loopt!.

Aan tafel met bestuurslid Cees Degeling, penningmeester Bart Leijdekker en voorzitter Eddy Bakker wordt al snel duidelijk hoe gepassioneerd de mannen zijn over hun werk voor de stichting. Bart: “Wij zijn trots op West-Friesland en willen laten zien hoeveel onze regio te bieden heeft. Sport is een perfect middel daarvoor.”

IRONMAN Westfriesland 70.3

Cees vertelt verder: “Stichting Westfriesland Events is namens de zeven Westfriese gemeenten de opdrachtgever voor de organisator van de IRONMAN Westfriesland 70.3 en wordt ondersteund door de Provincie Noord-Holland. We zijn trots op de enorme impact van IRONMAN op de Stichting WF Events heeft haar eigen IRONMAN-Relay team bestaande uit Koen, Armando en Vincent. Zij hebben deelgenomen in 2022 en staan in 2023 ook aan de start van de IRONMAN Westfriesland 70.3. Westfriese regio op economisch, sociaal en sportief gebied. Het is met recht een sportweekend voor jong en oud met drie triathlonafstanden op zondag 25 juni en een speciale IRONKIDS op vrijdag 23 juni.” Eddy vult aan: “Naast de IRONMAN ondersteunen we nog meer sportieve evenementen voor een gezonde en vitale regio. We hebben een professionele samenwerking met Battle4Life en zijn sinds vorig jaar samengegaan met het bestuur van Westfriese SportExperience. Jantine Kloppenburg, manager Sportservice Westfriesland is aan ons bestuur toegevoegd en heeft dit evenement in haar portefeuille. Dankzij deze samenwerkingen kunnen andere evenementen profiteren van onze expertise en unieke spaarsysteem onder vrijwilligers. Zo versterken we elkaar alleen maar.”

West-Friesland loopt!

Naast deze reeds succesvolle evenementen komt er in 2024 nog een groot loopevenement bij: Westfriesland loopt!. Cees: “Het evenement zal in één weekend gelijktijdig plaatsvinden in Hoorn, Enkhuizen en Medemblik en staat garant voor veel sportiviteit, publieke belangstelling, muziek en gezelligheid. Ook voor bedrijven wordt het heel interessant om met een team deel te nemen of een sponsorbijdrage te leveren. Westfriesland loopt! zal bestaan uit drie onderdelen: een estafettewed strijd over 42 km, een wandelevenement en een kidsrun. Ieder onderdeel vindt plaats in één van de drie bovengenoemde steden. De komende jaren zullen de onderdelen rouleren langs de drie steden dus het evenement is in ieder geval verzekerd van drie edities. Dit najaar wordt meer bekend over de datum van West-Friesland loopt! in 2024.”