Na een succesvolle periode van 2017 tot en met 2020 heeft de Provincie Noord-Holland het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB Noord-Holland (PIM) verlengd. Ook de Rabobanken in Noord-Holland hebben hun samenwerking met het ondernemersprogramma voor de komende 3 jaar toegezegd. Het programma helpt ondernemers met hun financieringsvraagstukken. Met als doel innovatie MKB’ers verder te brengen.  

Feestelijke lancering

Gedeputeerde Ilse Zaal gaf op 5 november het officiële startschot voor PIM 2.0. tijdens een online bijeenkomst. Hierbij werd mede stil gestaan bij de verlenging van de samenwerking tussen PIM en alle Rabobanken in Noord-Holland. Rabobank directievoorzitters Ariënne Kooter en Eric Zwart benadrukten het belang van de samenwerking: “Mkb is de groeimoter van Nederland. Als er innovatieve en duurzame plannen bedacht worden, wil je dat er ook echt iets van stand komt. De samenwerking tussen PIM en Rabobank kan hierbij helpen.”

Het doel van de samenwerking is helder. Tom van de Schoot, projectleider PIM: “We willen komende jaren 400 ondernemers ondersteunen. Ons doel is dat 50% daarvan duurzame innovaties zijn. Zo kunnen we Noord-Holland samen helpen te verduurzamen”.

Reeds 1000 bedrijven bijgestaan

Het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB Noord-Holland (PIM) ondersteunt innovatief en duurzaam MKB bij het verkrijgen van de juiste financiering. Ook koppelt PIM ondernemers aan een netwerk, dat bestaat uit financiers, andere bedrijven en potentiële klanten. Sinds de oprichting van PIM in 2017 zijn er ruim 1000 innovatieve bedrijven bijgestaan in hun financieringsvragen. Ruim 390 ondernemers hebben een maatwerk traject gevolgd. Voor 114 PIM-deelnemers is financiering gerealiseerd en er is in totaal voor bijna 50  miljoen aan financiering aangetrokken. Dit succesvolle project wordt nu verlengd.

Ondersteuning tijdens Corona

Ook in coronacrisis staat PIM er voor de ondernemers. In slechts een paar weken tijd is een Corona loket ingericht voor financiële hulpvragen van ondernemers en is de website gebruikt om informatie rond Covid-19 regelingen te delen. Tijdens de lancering op 5 november werd het PIM launching customer platform (PLC) geïntroduceerd. Een platform wat een match maakt tussen corporates en innovatieve ondernemers.

Meer informatie over PIM  vind je op www.pimnh.nl.