HOORN  – Maandag 31 maart vond voor de tweede keer Het Groot Noord-Hollands Idee plaats. Voor een vierkoppige jury presenteerden ondernemers hun ideeën. Bastiaan Burgwal heeft met miDashboard volgens de jury zijn idee het beste uitgedacht en is dan ook de winnaar van Het Groot Noord-Hollands Idee 2014.

Het Groot Noord-Hollands Idee, georganiseerd door Hoorn Business events, is afgeleid van het televisieprogramma Dragons’ Den. Een Japans programma waarin startende ondernemers de gelegenheid krijgen om hun ideeën te pitchen. Bij het event in Hoorn bestond de jury uit de “Dragons” Andries Borgeld (Bo- Mij), Hans Biesheuvel (Ondernemersvereniging ONL), Rudmer Heerema (lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de fractie van de VVD) en Annette Wassenaar (Yellow Walnut).

Deelnemende pitcher
De deelnemende pitchers waren dit jaar onder andere Nick Timman (Graphyon), Rob Katers(Brick Blocks), Bastiaan Burgwal (miDashboard), Silvia Schutz (FiQsu), Onno Jansz (NCMO) en Nina Zwagerman (First Blue). De Dragons vonden dat Bastiaan Burgwal het best uitgewerkte idee had. ‘Over het verdienmodel heeft Bastiaan goed nagedacht en hij lost een probleem op voor zowel investeerder als voor andere mogelijke stakeholders zoals banken,’ aldus Hans Biesheuvel.

miDashboard
MiDashboard is een platform voor investeerders en financiers binnen het MKB en biedt hen real-time inzicht in hun investeringen in MKB bedrijven. Door een beter inzicht en het verkleinen van de informatie asymmetrie krijgt de investeerder of financier een beter inzicht in de risico’s en kansen en kan hij de onderneming waarin hij investeert helpen bij het beter ondernemen. Op deze manier maakt miDashboard MKB bedrijven net zo interessant voor investeerders als beursgenoteerde bedrijven. ‘Fondsen en banken willen met ons in zee en een proef doen,’ aldus Burgwal.

Volgend jaar weer
De organisatoren, Rob van Loon en Robert-Jan Knook, vonden de tweede editie van Het Groot Noord-Hollands Idee wederom een succes. ‘We gaan dit zeker volgend jaar opnieuw uitrollen en het concept dan verder verfijnen.’