De wereld van huurwoningen is net zo hectisch als die van de koophuizen. De vraag is groot en het is zoeken naar het juiste aanbod. Verhuurmakelaar Jeroen Haring is in deze markt als een vis in het water en matcht verhuurder en huurder in de regio’s Alkmaar en Hoorn e.o. “Verhuizen voor werk is vaak de belangrijkste reden voor het zoeken naar een nieuwe woning.”

“Bedrijven zouden hun medewerkers in hun zoektocht naar huurwoningen meer moeten ondersteunen”, meent Jeroen. In onze regio zijn meerdere internationale bedrijven gevestigd. Denk aan Microsoft op het Agriport terrein in Middenmeer en de zaadveredelingsbedrijven onder de noemer Seed Valley. “Voor hun buitenlandse medewerkers bestaat grote vraag naar huurwoningen en -appartementen. Binnen mijn huidige klantenbestand en ruime netwerk weet ik dit goed te matchen. Ook het aanbod van collega-makelaars, verhuurbedrijven en particulieren kan via Haring verhuurmakelaar worden ingehuurd of verhuurd. Met mijn ondersteuning kunnen organisaties zichzelf een tijdrovende klus besparen. En voor de werknemer, die kan zich dan richten op zijn werk, scheelt dit veel tijd en stress. Ik krijg regelmatig dankbare reacties. Logisch, want om de weg te moeten vinden als expat of zelfs als local, is niet te doen in een overspannen markt.”

99% binnen twee weken verhuurd
Jeroen is als huur- en verhuurspecialist aangesloten bij brancheorganisatie VBO : “Ik ben altijd op zoek naar aanbod en wij zorgen voor de beste match tussen huurder en verhuurder. Over het algemeen zoek ik naar appartementen en woningen in de vrije sector, al dan niet gemeubileerd en/of gestoffeerd en/of turnkey.” Indien u een huurwaardetaxatie wilt, komt Jeroen persoonlijk langs om de staat van de woning te bekijken en een juiste huurprijs te bepalen. “Ik maak alvast een paar foto’s en een film, zodat ik na opdracht het te verhuren object meteen voor de markt uit kan aanbieden bij mijn netwerk en via mijn sociale mediakanalen kan aankondigen. Mocht ik niet al direct – 99% binnen twee weken – een huurder vinden via deze route, dan maakt een professionele vastgoedfotograaf beelden, zodat ik het object op Funda en andere verhuursites kan plaatsen.”

Volledige dossieropbouw
Dat is nog niet alles, want Jeroen ontzorgt al zijn klanten in het verhuur-en aanhuurproces. “Ik zorg voor een volledige dossieropbouw. We screenen bij vier instanties zoals BKR, EDR, ID check en Focum. We maken een juridisch getoetst huurcontract, we leveren de woning inclusief inspectierapport op en zorgen voor de eerste betaling. Alles voor een tevreden huurder én verhuurder.”

Meer informatie? Kijk op www.haringverhuurmakelaar.nl