Tijden veranderen. Consumenten bestellen steeds vaker online. Zeker in coronatijd, toen winkeliers noodgedwongen hun deuren sloten, heeft online winkelen een spurt genomen. Daarbij mocht er ook twee jaar lang niets georganiseerd worden. En door de val van Stichting Hoorn Marketing (Ik hou van Hoorn) heeft ook de stadspromotie stilgelegen. Dit alles tot ongenoegen van lokale ondernemers en culturele instellingen. Tijd voor actie!

De charme van de binnenstad

Hoorn heeft zoveel meer te bieden dan enkel producten die je online kunt kopen. De karakteristieke monumentale binnenstad aan het water heeft de sfeer van toen, met het unieke aanbod aan winkels, horeca, cultuur en de beleving van nu. Onze oude havenstad is net als het aanbod authentiek en mooi om te zien. Het initiatief van Hoornse ondernemers, culturele instellingen en organisaties zorgen ervoor dat Hoorn zichzelf laat zien. Heb jij een dagje Hoorn gepland of ben je nieuwsgierig wat Hoorn te bieden heeft? Op hoornechtmooi.nl vind je op één plek alle speciaalzaken, de leukste uitjes en de nieuwste tentoonstellingen. Reserveer direct je tafel, boek een ticket en geniet van het diverse winkelaanbod.

Het samenwerkingscollectief Hoorn

In november 2021 is er een werkgroep gestart onder de naam ‘Het Samenwerkingscollectief Hoorn’. Een unieke samenwerking waarbij verschillende lokale winkeliers, horeca en culturele instellingen zich vrijwillig inzetten om de stad vanuit hun eigen kennis en kunde te promoten. Zo zet Rianne van der Riet (Bruggemann mode) zich in voor een kwalitatieve uitstraling van het winkelaanbod, zorgt Kaya van Straten (Haai2Go) voor een bruisend Horeca aanbod, zet Lesley Loos (RentTourBuy) zich in voor de ondernemers in de actieve sector en zorgt Ron Dol voor het culturele aanbod en een goede weergave van de monumenten. Samen zorgen zij voor een hoogwaardig en compleet aanbod dat samenkomt op de website hoornechtmooi.nl. Het team wordt gesteund door de lokale marketing professionals, die als geen ander weten hoe je Hoorn kunt promoten. Financieel wordt het initiatief gesteund door de vereniging ondernemers stad Hoorn in de binnenstad, OSH Hoorn. Het doel is binnen 1 jaar minimaal 1 miljoen mensen te bereiken en te laten zien hoe mooi Hoorn echt is. Wil je weten wie er meewerkt? Bezoek dan de website hoornechtmooi.nl. De website is overigens pas net online en nog volop in ontwikkeling. Mist er iets? Meld dan ook jouw bijdrage aan.

Stad aan het water

De Hoornse haven was voor ontdekkingsreizigers in de 16e en 17e eeuw het startpunt om de wereld in kaart te brengen. Na De Slag op de Zuiderzee werd Hoorn een mondiale ontmoetingsplaats. In Hoorn loop en vaar je letterlijk door de eeuwen heen. Watersporters en recreanten vinden hier de perfecte thuishaven. Kom kitesurfen in het nabijgelegen Schellinkhout of zeilen op het Hoornse Hop. Maar gewoon relaxed genieten van het uitzicht op het Markermeer kan natuurlijk ook. Vanaf een zonnig terras, park, supboard of het toekomstige grootste stadsstrand van Nederland. De gezellige havenstad heeft meer dan je misschien zult verwachten.

Compleet dagje Hoorn

Hoorn ademt kunst- en cultuur. Van de Museumstoomtram tot Pop-up Museum Expoost. En van film in Cinema Oostereiland tot theater in Schouwburg Het Park. Het ene moment maak je een reis door de Gouden Eeuw in het Westfries Museum en vervolgens beland je in een jamsessie. Onze muziekscene brengt eigengereide talenten voort als Tim Knol en S10. In de sfeervolle straatjes met monumentale panden ontdek je ook de allerleukste winkeltjes, speciaalzaken en gezellige horecagelegenheden die van een dagje Hoorn een echte beleving maken. Sluit je dag af met een culinair diner bij onze horecatoppers. Langer blijven? Boek dan een overnachting in een van de mooie hotels in de stad. Er valt morgen nog zoveel te ontdekken.

hoornechtmooi.nl