HOORN – Rotaryclub De Eenhoorn en Rotaryclub De Compagnie hebben tijdens een benefietavond € 11.417,- opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan Kinderen en Muziek. Voorzitter Robert-Jan Knook van De Eenhoorn is trots op het resultaat. ‘Dit is precies waar Rotary wereldwijd voor staat, iets betekenen voor een ander’, aldus Knook.

Ook voorzitter Arné Peeters van de Compagnie kijkt met een goed gevoel terug. ‘Zo’n samenwerking met een andere club is uniek en dat maakt een event alleen maar sterker’, zegt Peeters. Op 1 april organiseerden de twee clubs samen Hoorn heeft Talent in Van der  Valk in Hoorn. Nick & Simon verzorgden een intiem optreden voor 305 mensen. Voor de pauze traden zeven talenten uit Hoorn op. Winnaar van de sms-actie was Roy Licht met een eigen nummer op de gitaar. Ook een speciaal geselecteerde publieksjury mocht de beste performance kiezen. Dat werd Marcella Kiekens die het gevoelige ‘Mag ik dan bij jou’ zong en speelde op haar harp.

De opbrengst uit de kaartverkoop en een veiling gaat naar het goede doel Kinderen en Muziek, dat regionaal wordt gedragen door Rotaryclubs. Het bedrag van 11.417 euro is speciaal voor Hoorn moet je Horen, een project dat vanaf augustus dit jaar muziekles ondersteunt op alle basisscholen in Hoorn. De cheque werd door Knook en Peeters uitgereikt aan Joop Brakenhoff, directeur van muziekschool Gerard Boedijn in Hoorn. Wethouder Samir Bashara maakte bekend dat er voor het project vanuit de gemeente 15.000 euro beschikbaar is gesteld.