De oudste BMW-dealer van Nederland presenteert de nieuwe BMW iX 40 en 50. Sinds het merk al in 2013 de eerste elektrische auto op de markt bracht, is achter de schermen hard gewerkt aan het realiseren van dit duurzame droommodel. Zonder af te dingen op het rijplezier, want u weet: ‘BMW biedt Freude am Fahren.

“BMW en duurzaamheid? Vanzelfsprekend.” Aan het woord is Ernst Egberts, sales manager Dusseldorp Hoorn, “Het is zelfs een kernthema bij de organisatie, waarbij de afgelopen jaren groots is ingezet op elektrificering, digitalisering en de duurzame toekomst. Je kunt het enigszins vergelijken met onze Westfriese mentaliteit. We kunnen veel en maken mooie producten. Alleen, we brengen het niet voldoende naar buiten. Het merk BWM heeft zich na de i3 juist doorontwikkeld, op álle gebieden. Het resultaat is niet alleen de robuuste iX, maar ook CO2-neutrale fabrieken, de inzet op lager energieverbruik en hergebruik van materialen en grondstoffen.” Dit heeft geresulteerd in een consequente strategie, waarbij het merk in 2023 maar liefst 25 geëlektrificeerde modellen aanbiedt. Die op hun beurt van productie tot einde levensduur maximaal duurzaam zijn.

Hij stuurt lichtvoetig

In de huidige samenleving is duurzaamheid een hot topic. Dat merkt het team bij Dusseldorp ook, in het aantal aanvragen voor meer informatie en een proefrit in de nieuwe iX. “En dan gaat het er natuurlijk om: hoe rijdt-ie?”, Ernst snapt het als liefhebber als geen ander. “Kijk, het is natuurlijk fantastisch, zo genereert de BMW iX in zijn gehele levenscyclus 45% minder broeikasgassen dan een vergelijkbare SAV met dieselmotor. En dat BMW het project ‘Cobalt for Development’ heeft opgezet, waarbij deze accugrondstof uit Australische mijnen wordt gewonnen en waar de  arbeidsomstandigheden uiteraard zijn geoptimaliseerd. Maar ik kan de BMW-rijder beslist geruststellen. Er zijn inmiddels meerdere proefritten gemaakt. De robuuste looks doen bijna anders vermoeden, maar – eerlijk is eerlijk – hij stuurt heel lichtvoetig.” En de belangrijkste vraag na die eerste: hoe ver kom je ermee? Dit model komt in twee typen, waarbij de iX 40 426 kilometer (wltp) biedt en de iX 50 630.

Kijkje in de toekomst

Op de uitstraling wordt positief gereageerd: “Een hoge zit, goed uitzicht en vooral veel ruimte. Maximaal comfort, zoals dat past bij het merk. Leuk detail is de grill tussen de koplampen. Deze was normaal open, vanwege de benzinemotor. Bij dit model is gebruik gemaakt van ‘self healing’-materiaal. Bij beschadiging door bijvoorbeeld een steentje herstelt het zichzelf weer. Kortom, de wagen geeft een kijkje in de toekomst. Met de meest moderne technologieën op alle vlakken. We mogen rustig stellen dat het merk er met de iX in is geslaagd om de BWM-rijder te plezieren.”

Proefrit in i4

Op 26 februari 2022 introduceert BMW het nieuwe elektrische model i4. Dusseldorp BMW mag zich erop verheugen om vanaf 12 december proefritten te mogen aanbieden met de i4. In de loop van volgend jaar volgen de elektrische modellen iX1 en i7. Uiteraard bent u ook welkom voor een proefrit met de iX.

Dusseldorp Hoorn voor BMW, MINI en ALPINA

Het familiebedrijf Dusseldorp startte ooit als tweewielerbedrijf in Lichtenvoorde. Al snel werd de overstap naar vierwielers gemaakt, waarna een grotere locatie wenselijk was. In 1959 verhuisde het bedrijf naar Apeldoorn en in datzelfde jaar werd de eerste BMW verkocht. Dusseldorp kreeg hierna de erkenning als eerste Nederlandse BMW-dealer. Inmiddels is het bedrijf al vele jaren gevestigd in Hoorn en uitgebreid met het dealerschap van MINI en ALPINA. Of u nou langskomt voor het aanschaffen van een nieuwe of gebruikte BMW, uw huidige BMW voor onderhoud brengt of als u het grootste BMW aanbod van Nederland wilt bezichtigen: u bent van harte welkom bij Dusseldorp BMW.