WOGNUM – Afgelopen vrijdag was de eerste netwerkbijeenkomst van Westfriese Zaken een feit! Zo’n 60 ondernemers, beslissers en bestuurders waren bijeengekomen in het prachtige en stijlvolle zalencentrum Het Raadhuis te Wognum. Tijdens de bijeenkomst stond het thema sport en ondernemen centraal, ex-profvoetballer Kenneth Goudmijn zette menigeen aan het denken tijdens zijn interactieve en inspirerende presentatie.

Na een heerlijk kopje koffie was het rond de klok van half vijf tijd voor een aantal interessante presentaties.  Floris Godfriedt eigenaar van Het Raadhuis trapte af. Tijdens zijn presentatie ging hij in op de metamorfose van het oude Wognumse gemeentehuis. Godfriedt vertelt over de samenwerking met Hans Schoon, eigenaar van OMEGAM-Water die tevens in het pand gevestigd is. OMEGAM-Water zat voorheen op een andere locatie in Wognum, waarvan beide heren eigenaar waren. De gemeente zocht contact met het tweetal met de vraag of zij interesse hadden in het pand. De heren besloten een partner te zoeken én een deel van het pand in te richten als zalencentrum. Het zalencentrum heeft een totale capaciteit voor zo’n 200 personen en is naast vergader-, congres- of presentatieruimte ook geschikt voor (kook)workshops.

Na de presentatie van Godfriedt, was het de beurt aan Westfriese Zaken uitgever Danny van Soelen. Zijn presentatie ging van start met een interessant filmpje over ROI (Return On Investment), oftewel het rendement op de investering. Danny vertelt vervolgens over de metamorfose van Westfriese Zaken, dat het magazine inmiddels is ontpopt tot een geheel platform. Daarnaast ging hij in op de veranderende markt en het inzetten van reclame voor een bedrijf. Zijn boodschap: ‘Daag me uit als mediabedrijf.’ Na deze krachtige woorden, was het de beurt aan ex-profvoetballer Kenneth Goudmijn. Tijdens zijn interactieve presentatie ging hij in op de combinatie sport en ondernemen. Kenneth legt uit dat wanneer je als bedrijf besluit om aan sportmarketing te gaan doen, je moet kiezen voor een logische stap. ‘Olifanten doen het met olifanten’, is zijn credo. Tijdens zijn presentatie werden de aanwezigen getriggerd door een drietal vragen waar mooie prijzen aan verbonden waren.

Na de presentaties was het tijd voor een borrel en een hapje. Uiteraard werd er door de aanwezigen flink genetwerkt en was het nog lang gezellig in Het Raadhuis.