‘Selfie’ is gekozen tot het woord van het jaar 2013! Een selfie is een gefotografeerd zelfportret, welke doorgaans wordt gemaakt met een digitale camera, webcam of smartphone.

Op veel sociale media zie je regelmatig selfies voorbij komen. De huisfotograaf van Westfriese Zaken, Angela Bijman, is echter geen voorstander van ‘selfies’. ‘Er komt dan vaak een vertekend grote arm in beeld, van de hand waar je je camera in hebt,’ aldus fotografe Angela. Zij raadt het dan ook af om een selfie als profielfoto bij bijvoorbeeld LinkedIn, of als zakelijke foto te gebruiken. Maar waar moet een goede zakelijke foto dan wel aan voldoen?

Angela geeft een aantal tips voor een goede zakelijke (profiel)foto, die je dus beter door iemand anders kunt laten maken.
‘Probeer blij en recht in de camera te kijken, op deze manier maak je contact en kom je uitnodigend over. Een profielfoto is maar een kleine afbeelding, dus zorg dat er weinig dingen ‘omheen’ zijn die afleiden. Zorg dan ook dat het gezicht het beeld vult en leg de focus op de ogen. Kies voor een rustige achtergrond en rustige kleuren, ook dit verminderd afleiding.’