REGIO – Voel je je vandaag een beetje somber? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Het is vandaag namelijk Blue Monday, dé meest deprimerende dag van het jaar. Waar komt Blue Monday eigenlijk vandaan en hoe komt het dat veel mensen zich vandaag somber voelen?

Blue Monday is een bedenksel van Cliff Arnall, een Britse psycholoog. Hij ontwikkelde een ‘wetenschappelijke verantwoorde formule’,  waaruit bleek dat in de laatste volle week van januari de dag is waarop mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

De reden?
Waar komen al deze trieste gevoelens volgens de psycholoog dan vandaan? Het zou te maken hebben met het feit dat de meeste goede voornemens mislukt zijn en de vakanties nog lang niet in zicht zijn. Ook is het buiten nog erg donker en slecht weer. Daarnaast is maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek, wat ook niet bevorderlijk voor het humeur is.

Bye bye…
Natuurlijk kun je zelf van alles doen om de sombere gevoelens van je af te zetten en vrolijk te worden! Zet je favoriete muziek aan op je werk, bereid je lievelingseten voor de lunch en benadruk alle positieve dingen die wél lukken. Succes!