‘Altijd blijven geloven in je eigen concept’

Toen André Vloeijberghs en zijn vrouw Daniëlle in 1998 hun brasserie aan de Dorpsstraat in Zwaag openden hadden ze een visie. Ondanks scepsis in het dorp zetten ze door en groeide hun zaak uit tot een geliefde waarde in de regio. Nu, 25 jaar later, hebben ze de brasserie helemaal vernieuwd, maar de vertrouwde gastvrijheid is gebleven.

André: ‘Afgelopen oktober bestonden we 25 jaar. Dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd met ons team en de gasten. We hebben van alles meegemaakt in die 25 jaar, inclusief meerdere crises. Mensen verklaarden ons vroeger voor gek en dachten dat we het niet zouden halen, maar wij bleven vertrouwen in ons concept. Na al die jaren was het tijd om de boel grootschalig aan te pakken. Alles is op de schop gegaan, Yolanda van Amstel-Bos, Danielle en Andre Vloeijberghs, chef-kok Stefan Gosset 34 inclusief de keuken en technische installaties. Ons interieur was altijd al uniek met alle curiosa. Dat wilden we behouden. We hebben gezocht naar eye catchers, zoals de boom die nu middenin de zaak staat en een oude kassa, die we ophaalden uit Friesland. De oude fruitkistjes die overal stonden hebben we als wandkast opgehangen. Herkenbaar, maar toch nieuw. De setting is rustig en gemoedelijk en de nieuwe geluidsinstallatie en Ledverlichting sluiten daar perfect op aan. Ook de website werd onder handen genomen en we hebben nu een online reserveringssysteem, wat ons heel veel tijd bespaart’

Kwaliteit staat voorop

‘Niet alleen het interieur, maar ook de kaart is vernieuwd, in samenwerking met onze chefkok Stefan Gosset. Uiteraard zijn de klassiekers gebleven, zoals onze beroemde uiensoep, maar we serveren ook veel nieuwe gerechten. We gaan met onze tijd mee en hebben zelfs een cocktailkaart. Waar we heel trots op zijn is dat onze wijnen allemaal per glas te bestellen zijn. We hebben mooie wijnkasten die dit mogelijk maken. Kwaliteit staat voorop. Met prijzen die onder druk staan is het lastig om een mooie kaart te presenteren, maar we doen geen concesies wat de kwaliteit betreft.’

‘Veel vernieuwing, maar onze visie is hetzelfde gebleven. We zitten op een mooie plek aan de Dorpsstraat in Zwaag waar ons gastvrije team je hartelijk ontvangt. Een superlocatie voor bedrijfsdiners en privé etentjes waar je je al snel thuis voelt, met ruime tafels, genoeg parkeerplaatsen, goede bereikbaarheid én 7 dagen per week geopend.’

Altijd blijven volhouden

‘Toen we net begonnen waren we heel jong. Mensen zeiden dan: “Wel volhouden hè?!” Nu begrijp ik wat ze bedoelden. Het is soms best lastig om kwaliteit hoog te houden en jezelf te blijven prikkelen. Je moet zorgen dat het geen sleur wordt. Natuurlijk is niet iedere dag even leuk, maar je moet volhou den en leren balanceren tussen werk en privé. Altijd gefocust blijven, weten wat er gebeurt, luisteren naar gasten en blijven geloven in je concept, in wie je bent en wat je uitstraalt.’