In het digitale tijdperk valt of staat het bedrijfsdoel van zowel grote organisaties, als kleinere bedrijven en zzp’ers met ICT die optimaal functioneert. Daarom moet de IT-omgeving geen zorg zijn en hoort alles gewoon goed te werken. Met deze gedachte en de automatiseringsvraagstukken uit het netwerk van BaanBereik, ontstond het idee om opdrachtgevers ook te bedienen met altijd de juiste bytes binnen bereik. Met Tjibbe Buijsman als de drijvende kracht achter ICTBereik zijn ondernemers er voortaan aan het juiste adres voor oplossingen op het gebied van ICT.

Bij veel organisaties in West-Friesland is Tjibbe Buijsman een bekend gezicht. Hij komt al jaren bij MKB bedrijven over de vloer om ze bij te staan met raad en daad. Mensen loven zijn vakkennis, geduld en oplossingsgerichtheid. Korte lijnen, duidelijke afspraken en persoonlijke aandacht in de ondersteuning en het advies, vormen voor hem de basis bij zijn specialisme. ‘In de bijzondere en onzekere periode waarin veel mensen voornamelijk vanuit huis werkten, werd het voor mij tijd voor iets nieuws. Ik kende BaanBereik al goed als succesvolle organisatie in het verbinden van de juiste mensen aan de juiste baan. Daarbij is sprake van veel contact met werkzoekenden en bedrijven om voor alle betrokken partijen tot de juiste match te komen. Bovendien staan bij BaanBereik altijd de persoon en het plezier voorop. Een elan dat bij mij absoluut tot de verbeelding spreekt. Want tijdens de eerste lockdown werd voor mij eens te meer duidelijk dat een persoonlijke benadering ontzettend belangrijk is om een goede samenwerking tot stand te brengen. Toen ik met met Mona en Annemiek in gesprek raakte, ontstonden de plannen voor ICTBereik’, vertelt Tjibbe enthousiast.

Innovatieve werkwijze

Met veel kennis over desktop computers, laptops, Windows, Microsoft 365, Office 365, beveiligings- en antivirussoftware, vaste en mobiele telefonie, netwerken, internet en WiFi, biedt ICTBereik altijd de juiste oplossing. De dienstverlening staat voor ondersteuning en advies op maat. Een extra voordeel blijkt uit het feit dat Tjibbe support levert op bedrijfslocaties, op thuiskantoren en op afstand. Ook particulieren kunnen hem raadplegen. Tjibbe: ‘Met ICTBereik willen we iedereen met vragen omtrent ICT helpen. We zijn ervan overtuigd dat onze vernieuwende werkwijze van toegevoegde waarde is, want veel thuisgebruikers, zzp’ers, bedrijven en instellingen hebben moeite om de juiste hulp te krijgen op dit gebied.’ Gekwalificeerde ICT-medewerkers zijn immers schaars en niet iedereen heeft het budget om een personeelslid in dienst te nemen om de IT te beheren.

Daar komt bij dat veel bedrijven een ICT-afdeling ‘op afstand’ hebben. ‘Gebruikers weten dan vaak niet met wie zij spreken en daardoor zijn ze ook niet exact op de hoogte van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Met duidelijke afspraken en direct, persoonlijk contact brengen we daar met ICTBereik verandering in. Op die manier wordt niemand ooit nog van het kastje naar de muur gestuurd. Wij zorgen er bij problemen voor dat er geduldig en aandachtig wordt geluisterd om ze vervolgens constructief op te lossen.’

Ontzorgen

Tjibbe begrijpt als geen ander dat ondernemers zich geen zorgen willen maken over ICT en ontzorgt door alle IT-gerelateerde zaken uit handen te nemen, zodat zij zich kunnen focussen op hun business. ‘ Wij adviseren op basis van wensen en eisen en bieden ondersteuning op vooraf besproken momenten. Incidentele ondersteuning behoort tevens tot de mogelijkheden. Ook kunnen we op basis van gedegen advies hardware en software leveren, zoals: nieuwe devices, licenties, cloudoplossingen en flexibele werkplekken. Voor mensen die onafhankelijk willen zijn van een vaste werkplek en hun werkzaamheden overal efficiënt willen uitvoeren en goed bereikbaar willen zijn, kunnen we dit binnen no-time in orde maken. Ook staan we organisaties bij met het ontwikkelen van een wachtwoordbeleid, het installeren van antivirussoftware, controle van backups en het aanmaken van nieuwe gebruikers in hun digitale omgeving. Samen met de klant maken we afspraken over de precieze werkzaamheden en de manier waarop we die het beste kunnen uitvoeren. Zo heeft iedere grote of kleine ondernemer altijd de juiste bytes binnen bereik.’

Wilt u zich ook laten ontzorgen en bent u benieuwd naar ICT-mogelijkheden voor uw bedrijf? Bel Tjibbe bij ICTBereik: 0229-745404 of kijk op www.ictbereik.nl en www.baanbereik.nl.