REGIO –ToekomstGroep uit Andijk bestaat 50 jaar! Deze mijlpaal heeft het bedrijf natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vrijdag 9 oktober werd dit feestelijke feit uitgebreid gevierd tijdens een receptie in Van der Valk Hotel Hoorn. De directie van ToekomstGroep had eerder al aangegeven eventuele donaties ter ere van het 50-jarig bestaan te doneren aan Stichting Vrienden van Leekerweide. Een mooi bedrag van maar liefst € 10.000 was het resultaat.

Maar liefst 400 genodigden, bestaande uit onder andere (oud)werknemers en relaties, kwamen vrijdagmiddag 9 oktober bijeen in Van der Valk. Vele handen werden geschud en een gezellige sfeer ontstond al snel. Toen het grootste gedeelte van de genodigden gearriveerd was, nam directielid Jan Piet Konijn het woord. Hij vertelde over hoe het 50 jaar geleden allemaal is begonnen en hoe het bedrijf zich ontwikkeld heeft tot de huidige vorm. ‘Drie schilders uit Andijk, Rinkel, De Jager en Haak kregen een offerteaanvraag voor het schilderen van een bejaardentehuis. Voor de drie mannen afzonderlijk was de klus te groot om deze te kunnen klaren. Al snel werd besloten dit met zijn drieën aan te pakken. Deze samenwerking werkte zo goed, dat zij daarna ToekomstGroep hebben opgericht.’ Door de jaren heen is het bedrijf gigantisch gegroeid en heeft het meerdere vormen gekend. Inmiddels richt het bedrijf zich succesvol op vier divisies: Bouw, Glas, Schilders en Service.

Na Jan Piet Konijn was het woord aan Frank Streng, burgemeester van Medemblik. Streng prees en feliciteerde ToekomstGroep. Na vele lovende woorden werd Paul Zegveld van Stichting Vrienden van Leekerweide naar voren geroepen. Onder toeziend oog van de genodigden schreef Jan Piet Konijn het totaal gedoneerde bedrag van € 10.000 op een cheque waarna deze werd overhandigd. Het bedrag wordt gebruikt voor het project ‘Balletje Hoog’. Dit betreft een sportveld inclusief tribune op het hoofdterrein voor de cliënten van Leekerweide in Wognum. Na deze plechtigheden barstte het feest los, werd er flink gekletst en bleef het nog lang gezellig in Van der Valk.