Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 12-07-2017 - 16-07-2017
Hele dag

Locatie
Wedstrijdterrein

Categorieën


Voor het eerst in de geschiedenis is Nederland gastland voor het WK Schapendrijven. Daar waar het steeds georganiseerd werd in Schotland, Engeland of Ierland is het nu de beurt aan Nederland.

Ruim 750 schapen en 242 combinaties van handlers (schapendrijvers red.) en honden uit 32 verschillende landen komen deze zomer in actie op het WK Schapenschrijven in de gemeente Opmeer. Maar dat is niet alles. Organisator Erik Groot heeft deze kans met beide handen aangepakt en ervoor gezorgd dat bezoekers naast het WK ook kunnen genieten van een prachtig divers randprogramma gericht op de agrarische sector. Erik Groot, zelf een wijdvermaard schapendrijver, heeft hiermee een uniek evenement in huis gehaald.

Geweldig randprogramma

Op alle dagen worden rondom de wedstrijden veel activiteiten georganiseerd. Er is genoeg te beleven voor jong en oud! Erik vertelt: “We hebben een mooie wandel- en fietsroute samengesteld door privé landerijen die speciaal voor het WK worden opengesteld. Ook is er een visclinic voor kinderen op het hoofdterrein en organiseren we ‘Boer zoekt knecht’ waarbij kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar een dagdeel mee kunnen draaien op een boerderij. Daarnaast huldigen we een koe met 100.000 liters melk op haar naam en is er een wedstrijd stobalen stapelen.”

Kom dus ook van 12 tot en met 16 juli 2017 genieten van het WK Schapendrijven!  

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.wkschapendrijven.nl.