Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 29-10-2015
13:00 - 18:30

Locatie
Laurentiuskerk

Categorieën


Donderdag 29 oktober vindt voor de eerste keer het gloednieuwe event Westfries Divers plaats; een inspirerende middag voor West-Friese ondernemers over duurzame innovatie. Westfries Divers voert ondernemers langs inspirerende voorbeelden, duurzame succesverhalen en praktische tips. Een middag vol inspiratie!

De middag start met een spectaculaire opening waar tijdens de plenaire sessie diverse interessante sprekers het woord nemen. Johan Remkes, Commissaris van de Koning in Noord-Holland, opent het event waarna het woord wordt gegeven aan Bernard Wientjes en Peter Ros. Bernard Wientjes begon ooit zelf als startende ondernemer waarna hij naam maakte bij diverse werkgevers- en ondernemersorganisaties. Sinds 2014 bekleedt hij de leerstoel ‘Ondernemerschap en leiderschap’ bij de Universiteit van Utrecht. Tijdens Westfries Divers deelt hij zijn ervaringen. Peter Ros is een deskundige op het gebied van netwerkmarketing en geeft u inzichten in sociaalmaatschappelijke impact van de technische ontwikkelingen.

Interessante lezingen
Na het plenaire gedeelte in de Laurentiuskerk in Hoogkarspel zijn er diverse subsessies. Op meerdere locaties worden lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken georganiseerd. Zo vertelt dronespecialist Ran Hendriks over wat drones allemaal kunnen en wat voor impact dit gaat hebben op de samenleving. Douwe Faber gaat in op het verduurzamen van (bestaande) gebouwen en Tim Aarts, founder van hetluktons.nl, vertelt over de trend crowdfunding. Peter Bleeker geeft een lezing over hoe afval en reststoffen gebruikt worden in nieuwe toepassingen en inspireert de ondernemer tot denken in alternatieven, nieuwe oplossingen en samenwerkingen. Koen van Swam, Stichting Noordzeeboerderij, neemt u mee in de onderwaterwereld: het duurzaam telen van zeewier op de Noordzee ten behoeve van food, feed en als groen grondstof voor cosmetica en medicijnen.

Ondernemers zijn doorgaans enthousiast, maar hoe krijgt u werknemers mee in uw ideeën? Erika Schenk, CiEP-coach begeleidt u en uw medewerkers naar werken aan bovengemiddelde prestaties, werken met nieuwe energie en meer meetbaar resultaat. Ervaringsdeskundige op het gebied van duurzaam en innovatief ondernemerschap Johan Wempe neemt u mee in zijn beelden rondom economische verduurzaming. En als laatste, maar alles behalve de minste nodigt Alexander rit, inspirator en docent, u uit om routes te verkennen die ontstaan na het omarmen van een nieuw idee.

Workshops en bedrijfsbezoeken
Tijdens Westfries Divers zijn er tevens een drietal workshops: Innoveren kun je leren (Erwin Witteveen), Duurzaam inkopen (Nadie Winde), De duurzame kracht van het stokje (Wouter Hakhoff). Ook zijn er diverse bedrijfsbezoeken naar Agriport en Enza Zaden. Westfries Divers wordt georganiseerd door JCI Het Grootslag en Drechterland Mondiaal en start om 13.00 uur en eindigt met een netwerkborrel tot 18.30 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op www.westfries-divers.nl!

Gegevens gebeurtenis
 
Dag  Donderdag
Datum  29 oktober
Tijd  13.00 uur
Locatie Laurentiuskerk
Straat  Raadhuisplein
Plaats  Hoogkarspel
Meer informatie www.westfries-divers.nl
Soort gebeurtenis  Event