Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Data - 19-06-2018
Hele dag

Categorieën


Hoe ver kijkt u naar de toekomst als het gaat om uw bedrijf? VNO NCW West en Rabobank slaan de handen ineen en organiseren drie bijeenkomsten met het thema Toekomstgericht ondernemen. We nodigen u van harte uit!

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via deze link.

Toekomstgericht ondernemen, deel 2:  Duurzame grondstoffen, hoe kom je er aan?
We maken allemaal gebruik van grondstoffen. En ook al produceren we steeds efficiënter, de druk op grondstofgebruik en recycling neemt verder toe door welvaart, industrialisering en bevolkingsgroei. Grondstoffen worden schaarser en de prijzen stijgen. Door alternatieven te vinden, hergebruik, besparen of uw keten duurzamer in te richten, kunt u zich daarop voorbereiden. Met lagere kosten, minder uitstoot en minder afval zorgen we bovendien ook beter voor onze planeet. In ons drieluik Toekomstgericht Ondernemen besteden we daarom aandacht aan dit duurzame thema. Tijdens deze bijeenkomst gaan we met u in gesprek over de kansen en mogelijkheden voor uw onderneming.

Waar liggen de circulaire kansen voor uw bedrijf?
Bij circulaire economie draait het om waarde behouden en creëren. De levensduur verlengen van producten en het hergebruik kan een besparing opleveren van zowel grondstoffen als financiën. Tijdens deze bijeenkomst zal duurzaamheidexpert Debbie Rooms, Rabobank, u vertellen waar de kansen liggen voor uw bedrijf en hoe u zelf duurzaam gebruik kan maken van grondstoffen.

Grondstoffen zonder risico’s
Bij de inkoop van grondstoffen komt soms meer kijken dan u denk. Weet u waar de door u gebruikte grondstoffen vandaan komen, en hoe ze worden deze gewonnen? Welke MVO-risico’s spelen er in uw toeleveringsketens. En welke vragen kunt u aan leveranciers stellen om risico’s te voorkomen en aan te pakken? Gerdien Dijkstra van MVO Nederland kijkt samen met u naar de internationale MVO-risico’s die spelen bij grondstofwinning. Aan de hand van de MVO Risico Checker en het Stappenplan MVO-risicomanagement weet u straks hoe u deze risico’s kunt vermijden.

19 juni 2018

Duurzame grondstoffen, hoe kom je eraan?

24 okt. 2018

Mobiliteit, the sharing economy