Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 22-09-2015 - 25-09-2015
10:00 - 17:00

Locatie
Proeftuin Zwaagdijk

Categorieën


 Na een succesvolle eerste editie in 2014 vindt dit jaar van 22 tot en met 25 september voor de tweede keer het evenement Seed meets Technology plaats. Maar liefst 30 bedrijven laten tijdens dit event hun innovaties zien aan nationale én internationale professionals in de zaadsector, internationale wederverkopers van zaden en aanverwante producten, toeleveranciers en telers.

Vorig jaar namen Proeftuin Zwaagdijk, Seed Processing Holland, Leba en Incotec initiatief tot het organiseren van deze specialistische vakbeurs in september. ‘Elk jaar in september bezoeken veel (internationale) professionals uit de zaadsector de regio vanwege de open dagen van onder andere Pop Vriend, Bejo Zaden, Syngenta, Sakata en Hazera. De initiatiefnemers van Seed meets Technology ontvingen gedurende deze periode regelmatig bezoekers en besloten hier op in te haken en gezamenlijk een open dag te organiseren’, vertelt Ronald Hand van Proeftuin Zwaagdijk, de locatie waar Seed meets Technology plaatsvindt. De organisatie noemt Seed meets Technology dan ook ‘een meetingpoint voor de diverse open dagen bij zaadbedrijven in de Seed Valley regio in dezelfde week’.

Dit jaar doen er maar liefst dertig deelnemers mee aan Seed meets technology. Deze bieden een breed programma. Onder andere coatingsystemen, zaadontsmettingsproeven, rassenassortiment, geautomatiseerde fenotypering, zaadverwerking, specialistische software tot klimaatbeheersing en nieuwe teeltsystemen worden getoond. Deelnemers demonsteren hun innovaties op het proefveld en in een expositieruimte. Daarnaast worden er een aantal symposia gegeven: Next generation phenotyping in practice, Groene chemie voor zaadbehandelingen en Hydroponics.

Op www.seedmeetstechnology.com is meer informatie te vinden over onder andere de deelnemers, het programma en de symposia.

Gegevens gebeurtenis
 
Dag Dinsdag tot en met vrijdag
Datum   22 tot en met 25 september
Tijd  10.00 tot 17.00 uur
Kosten Gratis
Locatie  Proeftuin Zwaagdijk
Straat  Tolweg 13
Plaats  Zwaagdijk-Oost
Contact ronaldhand@proeftuinzwaagdijk.nl
Website of map  www.seedmeetstechnology.com
Soort gebeurtenis  Beurs