Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 21-11-2019 - 22-11-2019
Hele dag

Locatie
Westfries Museum

Categorieën


Onder het motto “Proef de Gouden Eeuw” verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer (twee michelinsterren) en oprichter van de Westfriese Tafel samen op 21 en 22 november een exclusief diner in de zeventiende-eeuwse Schutterijzaal van het Westfries Museum. Het Westfriese product en de Gouden Eeuw staan deze avonden centraal.

Op 20 en 21 november staat het Westfries Museum in het teken van culinaire hoogtepunten en koken op sterrenniveau onder leiding van Onno Kokmeijer en Erwin Hendriks. Beiden laten zich deze avonden met kookkunst op sterrenniveau inspireren door de vaste collectie van het Westfries Museum én de tijdelijke expositie ‘Koele Wateren’ met werken uit het Rijksmuseum Amsterdam. Voorafgaand aan het diner krijgen de gasten onder het genot van een drankje en een hapje een persoonlijke toelichting door Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum en worden zij rondgeleid door het museum van de Gouden Eeuw.

Westfriese Tafel

Kokmeijer en Hendriks koken deze avond uitsluitend met  Westfriese producten. Onno Kokmeijer is een geboren Westfries en al jaren houder van 2 Michelinsterren met zijn restaurant Ciel Bleu in het Okura Amsterdam. Met zijn vierde plek in de top honderd van het blad Lekker van 2019 behoort Onno Kokmeijer tot de absolute top in Nederland.

Met het exclusieve Gouden Eeuw diner krijgt het Westfriese streekproduct een uniek podium. Onno Kokmeijer: “Als een van de oprichters van Stichting de Westfriese Tafel zijn wij natuurlijk ontzettend trots op de producten uit de regio. Wij zetten ons dan ook in om deze prachtige producten een groter podium te geven en meer mensen te inspireren met al het moois uit onze regio. Met een diner als dit combineren wij het beste uit de regio Westfriesland op culinair en cultureel gebied.

Gouden kans

De samenwerking met het Westfries Museum met bood een gouden kans om al het moois uit de regio op het gebied van eten en kunst bij elkaar te brengen in ‘de parel’ van Westfriesland, het Westfries Museum. Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, dat eerder diverse tentoonstellingen organiseerde over eten in de Gouden Eeuw, sluit zich hier van harte bij aan. “Behalve onze eigen prachtige collectie uit de Gouden Eeuw, bieden wij met de expositie Koele Wateren bovendien een uniek extraatje: veertig oogstrelende werken uit de collectie van het Rijksmuseum met water in de hoofdrol.”

Eten en kunst all-in

Tijdens deze exclusieve diners in de intieme zeventiende-eeuwse Schutterijzaal, omringd door de vier nachtwachten van de Rembrandt van Hoorn, is er plaats voor een maximaal  40 personen per avond.

Dit all-in “ Gouden Eeuw” arrangement omvat:

  • Toegang tot het West fries museum inclusief de tijdelijke tentoonstelling uit het Rijksmuseum ‘Koele wateren’
  • Exclusieve avondopenstelling van het museum voor u en de 40 andere dinerende gasten
  • Exclusieve toelichting op de topstukken door een van onze experts
  • 5-gangen twee Michelin sterren diner geïnspireerd op de werken uit het museum en volledig bereid met enkel en alleen producten uit de regio West-Friesland
  • Drankenarrangement

Meer informatie en reserveren

Kaarten à € 197,50 per persoon zijn verkrijgbaar via goudeneeuwdiner@nh-catering.nl.
Zie voor meer informatie: www.wfm.nl/goudeneeuw-diner of bel naar 0299-402034.