Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 10-10-2019
18:00 - 21:00

Locatie
't Fortuin

Categorieën


Vijf generaties familiebedrijf Knijn in Wervershoof

Hans Knijn gaf in het voorjaar het stokje over aan zijn schoondochter Tanja Sierkstra; de vijfde generatie die het familiebedrijf runt. Vanuit Portugal ondersteunt Hans haar bij de bedrijfsvoering. Een emigratie naar Portugal en een voortzetting van de fysieke winkel in de huidige digitale tijd. Het roept vragen op. Op 10 oktober delen Hans en Tanja hun verhaal tijdens het OVW Café in ’t Fortuin in Wervershoof.

Op 10 oktober nemen Hans Knijn en zijn schoondochter Tanja Sierkstra je mee door de geschiedenis van vijf generaties Knijn. Hans zijn overgrootvader startte in 1890 een warenhuis aan de Dorpsstraat. Hij was zoals Hans zelf zegt: ‘een verdomd handig mannetje’. Naast eigenaar van het warenhuis was hij klokkenmaker en fotograaf. De winkel ging van generatie op generatie over, verhuisde meerdere malen en transformeerde naar videotheek en boekhandel.

In het voorjaar van 2019 nam schoondochter Tanja Sierkstra de zaak over. De inktspeciaalzaak, boeken- en gemakswinkel is momenteel gevestigd in het winkelcentrum van Wervershoof. Zoon Richard Knijn runt een groenteafdeling en is daarnaast coach op het gebied van voeding en sport. Dat laatste doet hij ook vanuit het pand aan het Raadhuisplein.

Hans en zijn vrouw wonen inmiddels in Portugal, maar zijn op afstand nauw betrokken. Hans: ‘Wij kunnen onze droom najagen terwijl ons familiebedrijf blijft voortbestaan. Dat is van grote emotionele waarde. We zijn enorm trots op de voortgang. En ja, wij geloven nog steeds in het succes van fysieke winkels. Het vergt aanpassing en ondernemerschap en daar werken we vanaf hier aan mee.’

Speciaal voor het OVW komt Hans terug naar Nederland om het verhaal over dit echte familiebedrijf te delen. Bezoek het OVW Café en ontdek meer.

Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Ben je geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken.