Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Data - 12-03-2020
18:00 - 22:00

Locatie
Café 't Fortuin

Categorieën


Peter Schouten. Deze bekende Wervershover is een sociaal dier. Zijn maatschappelijke betrokkenheid maakt dat hij graag werkt met mensen die een extra steuntje nodig hebben. Als mede-eigenaar van Soci-Com draagt hij constructief bij aan het succes van organisaties, een betere maatschappij en het levensgeluk van mensen. Op 12 maart vertelt hij wat hem beweegt. In zijn leven, zijn werken en zijn grote hobby; het rally rijden.

Peter (1964) werkte als adviseur bij verschillende bedrijven. Toen hij met Soci-Com in contact kwam voelde hij direct een klik. Dat heeft te maken met het feit dat hij op de lagere school zelf altijd de underdog was. En met zijn dochter, die PDD-NOS autisme heeft. Soci-Com helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan.

Sociale betrokkenheid als verdienmodel
Als ondernemer met een succesvol metaalbedrijf en een uitzendbureau in Hoorn werkte Peter veel met stagiaires. Vaak waren dat leerlingen van de praktijkschool of een speciale school voor jongeren met gedragsproblematiek. ‘Ik heb me dat nooit zo gerealiseerd, maar met Soci-Com heb ik de warmte die ik voel voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, omgevormd tot verdienmodel. Wij slagen er steeds beter in om de bakken van het UWV en de gemeentes waarin de participatie doelgroep zich bevindt, leeg te maken.’ Peter is bij Soci-Com verantwoordelijk voor HRM en financiën.

Winnaar WBG Runner Up
Soci-Com won voor 2017 de WBG Runner Up prijs. Een enorme erkenning voor de bijdrage die het bedrijf levert aan de armoedebestrijding in West-Friesland. Een kroon op het werk, maar nog slechts het begin voor Peter. Hij is altijd op zoek naar projecten waarmee hij een verschil kan maken.

Maatschappelijke impact
Mede daarom doet hij regelmatig mee met autorally’s, samen met zijn kinderen. Om maatschappelijk nog meer impact te maken. Samen met Soci-Com en kunstenaar Boxie deelde hij vorig jaar dozen uit op scholen in de landen waar ze doorheen reden. Tekendozen met als doel Samen de Wereld Een Stukje Mooier te Maken (SDWESMM). Een initiatief dat prachtig aansluit bij zijn bedrijf én zijn persoonlijke missie. Kom luisteren naar zijn verhaal op 12 maart.

Presentatie en netwerken
Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u kosteloos genieten van het buffet. De drankjes zijn voor eigen rekening. Graag tot ziens!

Café Restaurant ’t Fortuin, Dorpsstraat 190, 1693 AK Wervershoof  – www.ovw.nl

Foto: Pieter Prins Fotografie