Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Data - 17-10-2017
9:30 - 19:00

Locatie
Taborcollege D'Ampte

Categorieën


Op 17 oktober 2017 wordt in Hoorn een congres georganiseerd. Een congres waar schoolbesturen, schoolleiders, docenten VO/MBO/WO en PO samen met bedrijven in de IT en Techniek, ondernemers en overheid bij elkaar komen.

Werk en werkgelegenheid in de regio, vooral na de opleiding en het tekort aan vakmensen dat we in de toekomst zullen zien zijn belangrijke thema’s. Extra aandacht gaat uit naar de nijpende behoefte aan jongeren die met name in de Techniek en de IT hun toekomst zien.

De dag staat in het teken van kennis delen tussen onderwijs en bedrijven, samenwerking, innovatie en duurzaam onderwijs voor de regio. Op het gebied van innovaties kunt u kennis maken met IT producten en technische apparatuur die uw lessen of beroepspraktijk kunnen ondersteunen. Kennis delen en toepassingen in de klas staan centraal.

De visie op de toekomst vanuit diverse invalshoeken met aansprekende voorbeelden, workshops over innovaties, ondernemerschap en vooral de samenwerking tussen bedrijfsleven en scholen zijn thema’s die deze dag een centrale rol spelen.

Bedrijven presenteren nieuwe toepassingen en delen hun kennis met u. Hoe kunnen die innovaties, hard- of software een rol spelen in uw onderwijs? Ook veel aandacht voor hoe ‘de nieuwe wereld’ ingezet kan worden door het onderwijs op het gebied van opdrachten, stages en het inrichten van ruimtes. Ook duurzaamheid, dat een onmisbaar onderdeel van de samenleving is en zal blijven, is een belangrijk thema.

U kunt kiezen uit workshops van trainingen die ondernemers voor het onderwijs hebben uitgezet via STOO maar ook bedrijven zullen u laten kennismaking met hun visie en acties richting de toekomst.
Programma:
09.30 – 10.00      Inloop

10.00 – 11.15       Plenaire Opening

Claire Boonstra    Operation Education

Florian Dirkse       The Ocean Clean-up en Green Miles: inzetten kennis en ambities binnen de werkomgeving.

Adri Pijnenburg    Cijfer Techniek in de regio, knelpunten en kansen

11.15 – 12.00      Workshopronde 1 Onderwijs en ondernemerschap gerelateerd

12.00 – 13.00      Lunchbuffet

13.15 – 14.00      Workshopronde 2 Onderwijs en ondernemerschap gerelateerd

14.15 – 14.55      Matching vraag en aanbod onderwijs/bedrijven/gemeenten

15.00 – 15.10      Afsluiting plenair en start carrièrebeurs

15.10 – 19.00     Carrièrebeurs en netwerken met bedrijven uit de regio

Wij nodigen u van harte uit om met uw collega’s naar het congres te komen waarbij innovatie, duurzaamheid en toevoegingen voor onderwijs centraal staan.

Het congres wordt gehouden op het Taborcollege D’Ampte in Hoorn

U kunt uw deelname bevestigen op www.stoo.nl/aanmelden-congres

Kosten onderwijs: gratis

Kosten ondernemers/overheid: € 45,00