Zussen Anne en Célerie schrijven nieuw hoofdstuk voor De Nadorst

Restaurant-Uitspanning De Nadorst in Blokker is een begrip in de regio. Wat 36 jaar geleden begon als het levenswerk van Rob Baltus, groeide uit tot een iconische plek waar generaties lang gastvrijheid, nostalgie en bijzondere momenten samenkomen. Nu breekt er een nieuw hoofdstuk aan. Dochters Anne en Célerie nemen het operationele stokje over om de gasten sfeer en beleving te brengen, met respect voor het verleden én oog voor de toekomst.

Voor de zussen is hun verbondenheid met De Nadorst vanzelfsprekend. ‘Ons hele leven draait om deze plek. Wij zijn bij wijze van spreken achter de bar geboren’, vertelt Célerie lachend. Foto’s tonen haar als klein meisje waarop ze in de keuken olijven zit te eten, achter de tap glazen staat te spoelen en de medewerkers een tweede familie vormen. ‘Mijn eerste woordjes waren niet mama en papa, maar “Ed Eet” onze souschef van die tijd. Als onze ouders in de weekenden tot laat aan het werk waren, sliepen wij vaak in een stapelbedje op de zaak en werden we later thuis wakker in ons eigen bed. Na school gingen wij niet naar huis om ons huiswerk te maken, maar naar Westerblokker 171. Tegenwoordig is De Nadorst na een vakantie het eerste adres waar we heen rijden. Het familiebedrijf betekent voor ons dus veel meer dan werk, het is een verlengstuk van ons leven.’

De roeping van gastvrijheid

Dat besef vormt de basis voor hun betrokkenheid en passie. Hoewel ze allebei andere banen hebben gehad, vonden ze steeds hun weg terug naar de vertrouwde monumentale boerderij in Blokker. Célerie verdiepte zich na de Middelbare Hotelschool verder in het vak en ontdekte hoe ze processen en mensen kon verbinden. Anne koos voor Sportmanagement & Ondernemerschap, een opleiding die haar organisatorische en ondernemende blik verder aanscherpte. ‘Hoewel we heel verschillend zijn, vullen wij elkaar goed aan. Ik denk in strategie en doelen, Célerie is meer van het aanpakken en zorgt dat de uitvoering klopt. Als operationeel managers houden wij alles samen soepel draaiende. In het begin was dat soms even zoeken, maar inmiddels versterken we elkaar juist enorm’, vertelt Anne bevlogen. Hun gedeelde passie voor gastvrijheid komt niet uit de lucht vallen. Ze groeiden op met de tomeloze inzet van hun moeder en vader, die zeven dagen per week werkten van half tien ‘s morgens tot in de nacht.

‘Net als onze ouders, halen wij voldoening uit het verschil dat we mogen maken. Of het nu gaat om een familiediner, feestelijke gelegenheid, vergadering, jubileum of uitvaart, onze gasten blijven terugkomen. Op zoek naar verbinding, een moment van samenzijn of troost. Die rol maakt het werken in de horeca bijzonder waardevol.’

Vernieuwing met respect voor authenticiteit

Nu ze het roer hebben overgenomen, willen Célerie en Anne De Nadorst als de huiskamer van West-Friesland verder uitbouwen tot een toegankelijke plek waar iedereen welkom is, voor iedere denkbare gelegenheid. De afgelopen jaren lieten ze al een frisse wind door het bedrijf waaien. Zo kreeg het restaurant een lichtere, moderne uitstraling, ondergingen de zalen een eigentijdse facelift en zijn er belangrijke stappen gezet in verduurzaming. ‘De Paardenstal is het volgende project dat op de planning staat, net als de grote deelzaal die wordt voorzien van een nieuw dak, zodat dit er weer af kan tijdens gezellige feesten en partijen. Voor de nabije toekomst hebben we nog meer plannen, zoals nieuwe mogelijkheden voor private dining met menu’s op maat, 30+ en 40+ feesten en versterking van het keukenteam. Ook in de zakelijke markt zien wij volop groeikansen, met meer ruimte voor vergaderingen, borrels en bijeenkomsten in een sfeer die professioneel én warm is. Maar wat we ook ondernemen, de vernieuwingen dienen altijd in balans te blijven met het karakter dat De Nadorst al bijna veertig jaar geliefd maakt. Op die manier blijft ons familiebedrijf wat het altijd is geweest. Een plek waar alle generaties samenkomen, waardevolle herinneringen worden gemaakt en de gastvrijheid voelbaar is vanaf het moment dat je binnenstapt.’

nadorst.nl