REGIO – Zzp’ers kunnen veel geld besparen door een zakelijke rekening te kiezen die aansluit bij hun behoeften. Dit blijkt uit berekeningen van Knab. Jaarlijks laten de zzp’ers 540 miljoen euro liggen.

Uit een onderzoek van Direct Research onder zo’n 500 zelfstandigen blijkt dat zzp’ers geen andere behoeften hebben bij hun zakelijke rekening dan bij hun privé rekening. Toch gaan zakelijke rekeningen vaak gepaard met onnodig hoge kosten, zoals voor het aanhouden van een rekening, de rente op roodstand en de kosten per overboeking. Daarnaast is de rente op het spaarsaldo vaak laag.

Administratie niet geliefd
Uit onderzoek van Direct Research blijkt dat de financiële administratie de minst geliefde bezigheid is van zzp’ers (41 procent). Jeroen Sakkers van ZZP Barometer, de onderzoeksmonitor over en voor zzp’ers, freelancers en zelfstandige ondernemers: ‘Zzp’ers zijn vaak niet gefocust op hun financiële huishouding. Ze weten dan ook niet dat ze geld mislopen door een zakelijke rekening te openen die hun op zakelijk vlak niet op maat bedient.’

De Voordeelcalculator van Knab wijst uit dat men gemiddeld € 4.256  aan lopend saldo heeft op een zakelijke rekening, € 42.915 aan spaarsaldo en gemiddeld 68 transacties per maand doet.