REGIO – 2014 is zo goed als voorbij. Een jaar waarin veel gebeurd is en veel zaken speelden. Welke artikelen werden het meest gelezen op Westfriesezaken.nl? De redactie zette ze op een rij!

Horeca Hoorn: ‘Wij zijn de betutteling beu’
De toegangs- en sluitingstijden, de drooglegging van de lappendag, schermen op het Rode Steen tijdens het WK. Allemaal zaken die in 2014 ondernemers en inwoners van onder andere Hoorn bezig hielden. Westfriese Zaken ging begin dit jaar in gesprek met horecaondernemers Frank Wiese en Asher van den Anker, die klaar waren met de vele beperkende regels en actie wilden! Je kunt het hele artikel hier lezen.

Enkhuizer ondernemer slachtoffer van identiteitsfraude
Het bedrijf Kreeft & Rol autoservice uit Enkhuizen werd slachtoffer van identiteitsfraude. In februari 2014 was de zaak te zien in het tv-programma Onopgeloste zaken van Alberto Stegeman. In de uitzending kwam aan het licht hoe op slinkse wijze de bedrijfsgegevens van Bas Kreeft, eigenaar van Kreeft & rol autoservice, zijn misbruikt om voor meer dan anderhalve ton aan valse bestellingen te plaatsen uit naam van Occasionverhuur Nederland, onderdeel van Kreeft & Rol. Westfriese Zaken ging in gesprek met Bas.

17-jarige Horinees verkrijgt patent
In 2014 verkreeg de 17-jarige Willem van Vliet uit Hoorn patent op zijn uitvinding. Het patent geldt in 28 Europese landen en geeft de jonge uitvinder alleenrecht op zijn idee. Westfriese Zaken sprak met van Vliet over zijn uitvinding.

De redactie van Westfriese Zaken wenst via deze weg al haar lezers een fijne jaarwisseling en een succesvol 2015!