HOORN – Parkmanagement Hoorn heeft onlangs overzichten van de verschillende Hoornse bedrijventerreinen verspreid waarop de standplaatsen van AED vermeld staan. In geval van nood kan je bij deze bedrijven terecht om de AED te gebruiken.

In 2011 maakte Parkmanagement Hoorn in opdracht van de HOC een inventarisatie van de aanwezige AED’s op de bedrijventerreinen in Hoorn. Met een AED (Automatische Defibrillator) kan er voor worden gezorgd dat bij een hartstilstand door hartmassage levens worden gered. In 2011 waren er bij 27 Hoornse bedrijven AED’s te vinden, inmiddels zijn dit er 68. Reden voor Parkmanagement Hoorn om, in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen, een update te maken van het overzicht. Elk bedrijf heeft inmiddels een geplastificeerd exemplaar ontvangen, zodat ondernemers deze op een centrale plaats in hun bedrijf kunnen plaatsen.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Het Keurmerk Veilig Ondernemen-certificaat waarborgt een effectieve samenwerking tussen de gemeente, politie, brandweer, een vertegenwoordiging van de ondernemers op de terreinen, de Ondernemersvereniging HOC en parkmanagement Hoorn. Dit met als doelstelling veilige bedrijven te realiseren en te behouden.