HOOGKARSPEL – In het gemeentehuis in Hoogkarspel komt een horecagelegenheid: ‘Van Dis Hoogkarspel’. Dinsdagmiddag 16 december werd het contract voor de nieuwe zaak ondertekend door horeca-eigenaren Marcel Hansen en Ramona Nijssen en burgemeester Van der Riet.

De horecagelegenheid wordt gevestigd in het nieuwe gemeentehuis, maar krijgt wel een eigen ingang. De bedrijfsleiders Robin Renouts en Hanneke Dorgelo zijn ‘van eigen bodem’. Volgens de eigenaren is de nieuwe zaak laagdrempelig en een concept van deze tijd. Zodra het gemeentehuis en de horecaruimte opgeleverd is, kan er gewerkt worden aan de inrichting.

De eigenaren van Van Dis hebben meer horecazaken, maar dan in de buurt van Bergen. Van Dis Hoogkarspel is voor hen een nieuw avontuur. De horecazaak richt zich op de inwoners en niet op de toeristen.

Sinds dat een aantal jaar geleden cafetaria De Lantaarn compleet verwoest werd door een brand, is er geen andere horecazaak meer gevestigd geweest op het Raadhuisplein. De wens voor een horecaonderneming in het dorpscentrum is eigenlijk altijd gebleven. Het nieuwe gemeentehuis leent zich als gebouw goed voor deze nieuwe opzet.