REGIO – Twee West-Friese bedrijven zijn genomineerd voor de Familiebedrijven Award 2016! Enza Zaden en Hessing Supervers strijden samen met acht andere bedrijven om de eervolle titel. Enza Zaden werd vorig jaar ook al genomineerd voor de prijs.

Maar liefst 69% van de bedrijven in Nederland, is een familiebedrijf. De ruim 260.000 familiebedrijven dragen voor ruim 50% bij aan het Bruto Nationaal Product en vormen hiermee ook een belangrijke schakel in de ontwikkeling van onze werkgelegenheid.

Initiatief
Om het belang van familiebedrijven in Nederland te onderstrepen nam ondernemer John Fentener van Vlissingen in 2012 het initiatief tot de oprichting van Stichting Familie Onderneming. Met de in 2013 gelanceerde en jaarlijks terugkerende Familiebedrijven Award vraagt de Stichting aandacht voor familiebedrijven.

Genomineerden
Voor de Familiebedrijven Award 2016 werden uit ruim 500 Nederlandse familieondernemingen door KPMG 41 deelnemers geselecteerd. Afgelopen donderdag en vrijdag maakte de Stichting de 10 genomineerden bekend: A. De Jong, CCV Groep, Enza Zaden, Hessing Supervers, Molecaten, NNZ, Nooteboom Textiles, Remia, VDL Groep, Vreugdenhil Groep.

Op donderdag 7 april 2016 wordt voor de vierde keer de Familiebedrijven Award aan de winnende familieonderneming uitgereikt. Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014) en Koninklijke De Heus (2015) de award.