HOORN – ‘Wij kijken terug op een gezellige en geslaagde avond’, blikt Niek Zuidhoff terug op de allereerste editie van Haringparty Hoorn, welke donderdagavond 18 juni plaatsvond. Deze eerste Haringparty Hoorn werd officieel geopend door wethouder Ben Tap.

Tijdens Haringparty Hoorn stonden netwerken, topentertainment en culinair genieten centraal. Het zakelijke event was een initiatief van ondernemers Niek Zuidhoff en Anita Muilwijk en werd direct omarmd door Van der Valk Hotel Hoorn, waar het feest dan ook plaatsvond. In de mooie zaal op de eerste verdieping verwelkomde Niek Zuidhoff rond 16.45 uur de gasten. Daarna werd de Haringparty officieel geopend door wethouder Ben Tap. ‘Haringparty Hoorn vind ik een goed initiatief. Het lijkt mij ontzettend leuk als alle ondernemers van Hoorn voortaan aan het begin van het haringseizoen bij elkaar komen om onder het genot van een verse haring en een drankje te netwerken. De zaal ziet er fantastisch uit vanavond. Haringparty Hoorn is een mooi zakelijk event’, aldus de wethouder. Daarna opende Tap het feest officieel door een haring naar binnen te laten glijden.

Dansen en voetmassages
Na de opening barstte het feest los. Tijdens een 9 gangen walking diner werden zo’n 125 gasten muzikaal vermaakt door ‘Diner Duetten’, bestaande uit Daniëlle Mulder en Ben Sproet. Hits uit de jaren 50, 60 tot bekende liedjes van nu kwamen gedurende de avond voorbij. Langzaam maar zeker begonnen steeds meer mensen te dansen. Tussen het dansen en netwerken door konden de gasten even rust nemen en de vermoeide voeten laten masseren door Anita Muilwijk van RelaxXXL. Menig gast maakte gebruik van deze ontspannende gelegenheid. Halverwege de avond werd ‘Diner Duetten’ tijdelijk afgewisseld door rapper Yes-R, die het publiek flink opzweepte. Twee aanwezige gasten zongen zelfs met hem mee op het podium.

Goede doel
Tijdens Haringparty Hoorn was er ook aandacht voor de goede doelen Nathaniel Victory Foundation en Stichting Madelief Boon tijdens een speciale veiling. De aanwezigen boden fanatiek op een champagnepakket, een kookworkshop voor 8 personen bij Van der Valk én uiteraard een vaatje haring. Kunstenaar George Heidweiller toverde speciaal voor Haringparty Hoorn dit vaatje om tot een waar kunstwerk. Het vaatje haring bracht maar liefst € 1350,- op. In totaal werd er met de veiling € 2090,- opgehaald, wat verdeeld wordt over de twee goede doelen.

Volgend jaar weer!
Organisator Niek Zuidhoff, Anita Muilwijk, Barbarba Cornewal en Gert Van der Valk zijn tevreden over de avond. ‘Wij kijken terug op een geslaagd event. Er waren leuke mensen die gezellig met elkaar stonden te kletsen. Het eten, drinken en bediening waren perfect verzorgd door Van der Valk. We hadden wel op iets meer mensen gehoopt, maar realiseren ons ook dat mensen moeten wennen aan het concept en dat het een begin is waar we verder aan moeten bouwen. We hebben veel positieve reacties ontvangen van de aanwezigen, die ons ook een hart onder de riem staken. Zij geloofden er allemaal in dat er volgend jaar nog veel meer mensen op Haringparty Hoorn afkomen! Volgend jaar organiseren wij het dan ook zeker weer Haringparty Hoorn!’