REGIO – Er is goed nieuws van de energiemarkt! De energietarieven dalen namelijk nog steeds en het ziet ernaar uit dat deze trend zich over een langere termijn doorzet.

U moet er natuurlijk wel voor zorgen dat niet een ander, maar u zélf de vruchten plukt. Dat kan! Met ons inkoopcollectief kunt u namelijk energie rechtstreeks inkopen op de APX/LEBA energiebeurzen. Hier wordt ruim 60% van de dagelijkse energiebehoefte in Nederland verhandeld.

De tarieven op die beurzen variëren van uur tot uur. Dit jaar bewoog de prijs van elektriciteit op de APX ruwweg tussen de € 0,033 en € 0,055 en lag gemiddeld op € 0,041 per KWh. Op de LEBA-beurs bedroeg de prijs gemiddeld iets onder de € 0,25 per kuub gas (dit is excl. de kostenvergoeding: stroom € 0,008 KWh en gas € 0,04 m3).

Via het ECWF-collectief koopt u dag en nacht per uur in. In tegenstelling tot bij de reguliere energiemaatschappijen profi teert u nu wél van de lagere prijzen. Daar heeft u een zogenoemde slimme meter voor nodig die uw uurverbruik vastlegt. Vervolgens wordt uw verbruik op basis van de uurtarieven maandelijks achteraf met u verrekend. En dat scheelt veel geld!

Graag regelen wij via Liander zo’n slimme meter voor u tegen de vastgestelde bescheiden vergoeding. U bent dan altijd zeker van de laagste tarieven en kunt zelf de prijsvorming per dag volgen. Duidelijk en transparant. Zó transparant zelfs dat u per maand kunt opzeggen als u wilt.

Ten opzichte van de traditionele energieleveranciers bespaart u gemiddeld zeker zo’n 15%! Dat is namelijk hun onzekerheidsmarge die, bij een dalende marktprijs, voor hen een prettig extraatje is. Dit door u betaalde “cadeautje” geven ze niet terug maar houden ze lekker zelf. ECWF wil ervoor zorgen dat dit peperdure cadeautje straks onder uw eigen kerstboom ligt! Een mailtje naar info@ecwf.nl is genoeg en wij halen UW cadeautje terug. Wij wensen u fi jne feestdagen en voorspoedig en vooral gezond 2014.

Met vriendelijke groeten,
Namens uw eigen ECWF-team
Gerard Fit