HOORN – De nieuwe bezorgvestiging van levensmiddelengroothandel De Kweker in Hoorn is maandag 22 september officieel geopend. Op feestelijke wijze opende De Kweker haar deuren voor al haar relaties. Ook de redactie van Westfriese Zaken besloot een kijkje te nemen in de nieuwe vestiging aan de Protonweg.

De Kweker was voorheen gevestigd in Wervershoof, maar de levensmiddelengroothandel besloot een aantal maanden geleden om te verhuizen naar de Protonweg in Hoorn. ‘De locatie is beter, vooral qua bereikbaarheid. Het gebouw bestaat uit zo’n 2600 m2 distributieruimte met kantoren en een buitenterrein van zo’n 1750 m2. We waren al een tijd op zoek naar een nieuwe locatie. Het pand in Wervershoof is onhandig ingedeeld, er loopt als het ware een weg door het pand heen welke veel ruimte in beslag neemt. Qua vierkante meters gaan we er in Hoorn niet veel op vooruit, maar de ruimte is veel efficiënter ingericht, waardoor we de vierkante meters beter kunnen benutten. Daarnaast is de Protonweg wat ons betreft een A-locatie, zo vlakbij een N-weg’,  aldus vestigingsmanager Peter van Kessel destijds.

Feest
Inmiddels is de grote verbouwing klaar en wordt er al enige tijd zaken gedaan vanuit de nieuwe vestiging. Tijd voor een groots openingsfeest. ‘Wij hebben al onze relaties uitgenodigd om te laten zien wat wij voor hen kunnen betekenen. In samenwerking met onze producten en leveranciers hebben we een beursplein georganiseerd. Zo’n vijftig leveranciers waren aanwezig met hun producten. Op deze manier kunnen klanten persoonlijk kennis maken met onze leveranciers.’

Productdemonstraties
Bij binnenkomst kregen wij direct een glas champagne overhandigd. Daarna kregen wij van één van de accountmanagers een rondleiding door de nieuwe bezorgvestiging. om de kosten laag te kunnen houden staat efficiënt werken hoog in het vaandel bij De Kweker. De orderpickers werken met behulp van tablets en vingerscanners zo efficiënt en foutloos mogelijk. Na de rondleiding in het magazijn begaven wij ons naar de grote hal waar meerdere kramen, waarop de leveranciers hun producten toonden, te vinden waren. Leveranciers van onder andere bieren, kazen, sauzen, vlees en vele andere producten waren aanwezig en stonden de gasten enthousiast ten woord en gaven informatie over hun producten. Daarnaast konden verschillende lekkernijen geprobeerd worden.

Succes
Van Kessel omschrijft het openingsfeest als een groot succes. ‘We hebben veel positieve reacties, van zowel de klanten als de leveranciers, mogen ontvangen. Het was een perfecte opening. Klanten gaven aan veel nieuwe producten te hebben gezien en ook de leveranciers hebben een mooie dag gehad. Ongeveer 400 mensen hebben ons openingsfeest bezocht. Rond 1 uur was de dag het drukst, er klonk druk geroezemoes en er hing een gezellige sfeer.’ De dag was zo’n succes, dat van Kessel er een jaarlijks terugkerend evenement van wil maken. ‘omdat we zo veel positieve reacties hebben ontvangen, willen we jaarlijks een contactdag tussen ons klanten en leveranciers organiseren, .’