Dit is Jong HOC in een notendop. Nu er ruim een jaar is verstreken sinds Jong HOC het levenslicht zag, vinden wij het tijd voor een evaluatie.

“Wat is Jong HOC?” “Wat biedt Jong HOC haar leden?”  “Wat vindt Jong HOC belangrijk?” Regelmatig worden aan ons dergelijke vragen gesteld. In dit artikel geven wij graag een inkijkje in onze dagelijkse praktijk.

Wat is Jong HOC?

Jong HOC is een jongerentak van de HOC (Hoornse Ondernemers Compagnie) en bestaat sinds oktober 2016. In korte tijd heeft Jong HOC zich ontwikkeld tot een hecht netwerk van jonge professionals. Het begrip ‘jonge’ betekent in deze context startende, jong op de markt, of simpelweg jong van leeftijd. Leeftijd is geen criterium, maar de praktijk leert dat het merendeel onder de veertig jaar is.

Inmiddels een jaar later hebben wij geconstateerd dat er behoefte bestaat aan een harde kern die verantwoordelijk is voor de organisatie van de activiteiten van Jong HOC. Deze harde kern komt maandelijks bijeen en onderhoud contacten met nieuwe deelnemers.  De rest is in de vorm van volger op Facebook en als deelnemer actief bij de evenementen. Er is dus sprake van een grote mate van vrijheid die aansluit bij het drukke leven van jong professionals.

Wat biedt Jong HOC haar leden?

De meeste ondernemers hebben de neiging om alles zelf uit te zoeken en te regelen. Toch kan het soms prettig zijn, en dan vooral voor starters, om eens met andere ondernemers te praten over situaties waar tegenaan gelopen wordt. Wij zien elkaar maandelijks, waarbij onze problemen en natuurlijk ook onze successen in een ontspannen setting aan de kaak gesteld kunnen worden. Naast het serieuze deel vinden wij het belangrijk dat wij lol hebben met elkaar. Er worden dus ook genoeg borrels, etentjes en inmiddels zelfs een citytrip naar Praag georganiseerd.

Naast de activiteiten met alleen Jong HOC leden, worden grotere evenementen georganiseerd teneinde in contact te komen met meer ondernemers dan alleen die van Jong HOC. Zo was de netwerkbarbecue bij Oranje Buiten een groot succes, waardoor dit een terugkerende activiteit zal zijn. In de nabije toekomst gaat Jong HOC samen met de HOC enkele activiteiten organiseren. Uiteraard is jong welkom bij oud en andersom.

Wat vindt Jong HOC belangrijk?

Ons doel is niet alleen het helpen en inspireren van elkaar. Wij zetten ons ook in voor wisselende goede doelen. Zo hebben wij ons met een aantal Jong HOC leden op 28 oktober aangesloten bij het door Jong HOC-lid Johan Tokkie georganiseerde sportevenement voor de stichting “Spieren voor Spieren”. Rond de feestdagen zullen wij ons met diverse activiteiten inzetten voor de kinderkledingbank.

Tot slot

Lijkt het je leuk om aan op de mailinglist van Jong HOC terecht te komen, zodat je op de hoogte bent van leuke evenementen, of wil je wellicht zelfs lid worden? Neem gerust contact op met jong@hochoorn.nl of kijk op onze website: www.hochoorn.nl/jong-hoc. Lijkt het je leuk om een keer een bijeenkomst bij te wonen voordat je besluit om al dan niet lid te worden? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar het bovenstaande e-mailadres.

Bron: Westfriese Zaken