HOOGKARSPEL – Medio april 2015 is Hoogkarspel een horecagelegenheid rijker. 16 december werd het contract voor de nieuwe zaak ondertekend door de eigenaren, Marcel Hansen en Ramona Nijssen, en de burgemeester van Drechterland. De horecagelegenheid wordt gevestigd in het gemeentehuis, maar krijgt wel een aparte ingang. Bedrijfsleiders van de zaak worden Robin Renout en Hanneke Dorgelo. Westfriese Zaken ging in gesprek met Robin Renout.

De naam van de nieuwe horecagelegenheid is Van Dis Hoogkarspel. ‘Dis is een ouderwets woord voor maaltijd. Ramona en Marcel vonden Van Dis een goede no-nonsense naam. Om de zaak te kunnen runnen hebben Ramona en Marcel twee bedrijfsleiders aangesteld, dat zijn Hanneke en ik. Ramona en Marcel wonen namelijk in Schoorl en runnen naast Van Dis ook nog een aantal andere horecaondernemingen en zijn niet in de gelegenheid om elke dag aanwezig te zijn. Ook vonden zij het belangrijk dat er een bedrijfsleider was die binding heeft met de regio,  weet wat er speelt en hoe de inwoners zijn. Hanneke en ik zijn allebei afkomstig uit Drechterland, dus dat sluit aan bij deze wens’, vertelt Robin.

Van koffie en gebak tot diner
Van Dis Hoogkarspel zal elke dag vanaf 8.30 uur geopend zijn (zondag vanaf 11.00 uur). ‘Van ontbijt tot diner, alles is mogelijk! Aangezien men doorgaans doordeweeks niet uit eten gaat in Drechterland, zijn wij in het begin alleen donderdag tot en met zondag ook ’s avonds geopend. Maar wie weet verandert dit nog in de toekomst.’

Knipoog naar vroeger en terras
Het gehele concept van Van Dis krijgt een knipoog naar vroeger. ‘De menukaart wordt klassiek met pure echte gerechten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld vergeten groenten. We willen een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden, absoluut geen liflafjes. Gewoon een bord vol met goed eten! Ook het interieur krijgt een knipoog naar de oude tijden. Zo zijn de tafels gemaakt van hout wat afkomstig is van oude wagondelen. We combineren vintage en industrieel en willen een huiselijke sfeer creëren. Verder hebben we gekozen voor een open keuken, om het product, eten, echt centraal te stellen.’ Van Dis krijgt tevens een diep terras. ‘Aan de kant die uitkijkt op de bibliotheek, komt een diep terras. Aan de andere kant, die uitkijkt op het plein waar de markt wordt gehouden, is er ruimte voor een aantal zitplaatsen. Over de markt gesproken, tijdens marktdagen zullen we regelmatig acties houden!’

Lokale ondernemers
Om de gerechten te vervaardigen zoekt Van Dis graag de samenwerking met de lokale ondernemers op. ‘We willen graag samenwerken met de lokale ondernemers. Verbouwt een West-Friese ondernemer bijvoorbeeld aardbeien van een goede kwaliteit, dan gebruiken we deze graag voor onze gerechten!’
 
1 april open
Naar verwachting wordt de ruimte in maart opgeleverd. Van Dis Hoogkarspel hoopt 1 april open te gaan.