Per 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de gehele EU. Op 6 april verschijnt editie 2 van Westfriese Zaken. Hét moment bij uitstek om het thema Privacywetgeving centraal te stellen.

Wat kun je als organisatie of ondernemer doen om per 25 mei 2018 klaar te zijn voor de nieuwe privacywetgeving? Wat verandert er als de AVG van toepassing is en waar moeten organisaties dan aan voldoen? Bedrijven mogen niet zomaar persoonsgegevens verwerken. Zij moeten daarvoor een grondslag hebben en kunnen aantonen dat zij hier daadwerkelijk van in het bezit zijn.

Wanneer zijn organisaties verplicht om een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uit te voeren wanneer zij van plan zijn om persoonsgegevens te verwerken? Tevens zijn bepaalde organisaties onder de AVG verplicht om een interne privacy toezichthouder aan te stellen. Wat moeten zij daarvoor regelen wanneer dit het geval is?

Allemaal belangrijke vragen waar veel ondernemers de komende tijd mee te maken krijgen. Westfriese Zaken is op zoek naar bedrijven, instanties en overheden die met hun producten en diensten antwoord geven op alle vragen die ontstaan naar aanleiding van de nieuwe privacywetgeving.

Heb jij interessante ideeën over dit thema en wil je hier graag promotie aan geven? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden zoals een advertentie of advertorial in Westfriese Zaken. Wij horen het graag! Mail naar sales@indrukmakers.nl.

 

 

 

Geef een reactie