STEDE BROEC – De markt in Stede Broec staat in de finale van de verkiezing ‘De beste markt van Nederland 2016′! In de categorie ‘kleine markt’ is de markt in Stede Broec samen met Scheveningen en Haarlem (Botermarkt) genomineerd.

Elk jaar wordt de verkiezing ‘Beste markt van Nederland’ georganiseerd.  Het doel van de verkiezing is professionalisering van de warenmarkt en het belang van de warenmarkt onder de aandacht brengen van beleidsmakers. Er wordt onderscheid gemaakt in drie categorieën: kleine markt (minder dan 30 kooplieden), middelgrote markt (tussen de 30 en 50 kooplieden) en grote markt (meer dan 50 kooplieden).

Finalisten
De finalisten voor de verkiezing van 2016 zijn inmiddels bekend. In de categorie kleine markten strijden Scheveningen, Haarlem (Botermarkt) en Stede Broec om de eerste plaats. In de categorie middelgrote markten zijn dat titelverdediger Haarlem, runner up van 2015 Kerkrade en de woensdagmarkt van Maastricht. Tot slot zullen in de categorie grote markten Hoofddorp, Groningen en Emmen gaan uitmaken wie zich in 2016 de beste markt mag noemen.

Details
Alle finalisten zullen in de maanden januari en februari nogmaals worden bezocht. Op dinsdag 15 maart wordt tijdens het CVAH congres in Preston Palace te Almelo per categorie de winnaar bekend gemaakt. Hoewel een cliché, de jury van de verkiezing wil meer dan ooit benadrukken hoe moeilijk het dit jaar was om te komen tot de finalisten. ‘En daarmee geven we eigenlijk aan dat het nog lang niet uitgemaakt is wie uiteindelijk in de verschillende categorieën zal gaan winnen. Bij ons tweede bezoek zal het meer dan ooit gaan om details’, laat de jury weten.

één bericht